Mijn persoonlijke verhaal en op naar de beste versie van jezelf!

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

5 jaar geleden had ik nooit verwacht ten eerste dat ik nu als Personal Trainer aan het werk zou zijn en ten tweede dat dit mijn grootste passie is geworden, en nu ook JT Personal Fit ben begonnen samen met mijn partner Tim.

Ik was iemand die 15 kg zwaarder was, en die van heel veel en lekker eten en wijntjes hield (nu nog steeds hoor) en ook nog eens 1,5 pakje sigaretten per dag rookte. Wanneer is die knop dan omgegaan en hoe? die knop is omgegaan toen ik op het strand niet meer mijn jurkje uit wilde doen die ik over mijn bikini aanhad. Toen begon ik mij te beseffen dat het zo niet langer meer kon. Ik was een jonge meid en had nog een heel leven voor mij, maar ik wist wel dat ik daarin wilde veranderen. Ik ben toen met een Personal Trainer gaan sporten ( ik haatte sporten en dan vooral fitnessen) en ik moet eerlijk toegeven dat ik het meteen al wel leuk vond. Het sporten was meteen wel mijn ding, maar we weten inmiddels om af te vallen is de voeding het belangrijkste en dat is natuurlijk ook meteen het moeilijkste van alles. Ik heb met bloed zweet en tranen er doorheen gewerkt en het is gelukt. In die periode merkte ik ook dat ik het zo leuk vond om er zelfs mijn beroep van te maken.

Nu is het wel zo dat ik in die aantal jaren ook veel mee heb gemaakt in verschillende shapes waarin ik heb gezeten. Ik heb ten eerste die kilo’s overwonnen om die eraf te krijgen, vervolgens wilde ik een nieuw doel stellen en zouden we aan een wedstrijd mee gaan doen, bikinifitness om precies te zijn. 8 maanden lang kip,rijst en broccoli eten en geen sociaal leven meer. Dat was niet te doen, althans op dat moment voor ons allebei niet. Ik wilde weten vooral wat het mentaal met mij zou doen als persoon, en of ik dat heb geweten. Eindstand, 8 kg aangekomen in 3 weken. Je kunt wel begrijpen dat ik er mentaal daarna eventjes doorheen zat. Na een aantal maanden nog steeds eetbuien te hebben en proberen weer de balans gevonden, is dat ook weer gelukt. En nu zijn we op een niveau waarin ik wel doelen stel voor mijzelf, maar wel realistische doelen en dingen waar ik op dit moment gelukkig van wordt.

Het is goed om terug te kijken naar waar je vandaan komt, ook al zit het soms even tegen en heb je jezelf laten gaan met eten of een keer een weekje niet hebt gesport, als je die draad maar weer oppakt en weet waarvoor je het doet. Vallen en opstaan, daar word je alleen maar sterker van en zal je uiteindelijk brengen bij het doel die jij voor ogen hebt en die bij jou past.

Door onze eigen ervaringen weten wij heel goed dat de weg ernaar toe niet altijd even makkelijk is, maar uiteindelijk ben jij er tot op de dag van vandaag blij mee dat je die keuze hebt genomen. Door jullie zo goed mogelijk te begeleiden, op fysiek, maar zeker ook op mentaal vlak. Op naar de beste versie van jezelf!

En de eindstand? Misschien 10 kg lichter dan 5 jaar geleden, geniet nog steeds van eten en drinken maar dan met mate, gestopt met roken, personal trainer/mental coach en al veel klanten bij gemaakt met het behalen van hun doelen. Het is heerlijk om van je passie je werk te kunnen maken, en anderen daarbij te helpen!

 One day, OR DAY ONE?!