Alcohol en jouw doel behalen, lukt dat?

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Je kent het wel, je start met een dieet of met een gezonde levensstijl, en het eerste wat je gaat doen is geen alcohol meer drinken. Alleen maar goed kan ik erop zeggen, maar ik vind zelf een wijntje op zijn tijd ( of elke week) toch best wel gezellig.

Het is dus zeker mogelijk om jouw doelen te behalen en ook met af en toe alcohol drinken( ook weer geen fles per avond ).

 

Onderstaande tips gaan jou hier zeker bij helpen

 

Liever wodka en wijn dan bier en cocktails

Zorg dat je kijkt naar hoeveel calorieën ergens in zit. Ik kies bewust voor een wijntje i.p.v. een cocktail. Wijn is 75 kcal, een cocktail loopt al gauw op naar 300 kcal! Hetzelfde met bier en mixdranken. Bier het liefste vermijden, en neem mixdrankjes met light dranken, scheelt ook weer wat calorieën. Wodka zit het minste in, en heb je ook het minste van nodig want daarvan lig je ook al best snel onder de tafel.

Compenseren die dag

Ja wij bij JT personal fit blijven het lekker herhalen, de energiebalans is en blijft leidend. Als jij dus een aantal calorieën bewaart om s’avonds gezellig wat drankjes te nemen, is dit geen probleem. Neem overdag veel eiwitten en groenten, zodat je de balans houdt.

Drink OOK veel water…

Behalve dat je gezellig aan je wijntje zit, pak bij elk glas ook water, dit vult ook je maag en zorgt ervoor dat je goed gehydrateerd blijft.

Maak keuzes, niet fuck it YOLO

Als laatste is het ook belangrijk om of je maaltje al klaar te hebben thuis zodat als je terug komt van je stapavond dat je niet meteen de frietpan aanzet( of al in de stad bent beland bij de shoarmazaak) , maar gewoon je kwarkje voor het slapen gaan opeet, of nog een omelet maakt (zonder bacon en kaas dat dan wel…..)

 

CONCLUSIE

Jouw droomfysiek behalen en alcohol drinken, dat kan dus wel. Mits het in je caloriebehoefte past, hoeft dit geen probleem te zijn. Belangrijk is om overdag genoeg groenten en eiwitten binnen te krijgen, dat je als het ware calorieën opspaart voor de drankjes die avond. Neem dus drankjes zoals wijn, wodka en als je al mixdrankjes neemt, pak dan met light frisdrank. Probeer wel jouw doel voor ogen te houden ook al heb je er een aantal achter de kiezen en is het nog lastig nadenken, loop niet meteen naar die shoarmazaak of die big mac naar binnen schuiven, maar ga lekker naar huis en eet daar je kwarkje op. Heb je EN een super leuke avond gehad, EN het past binnen jouw budget, dus er zijn geen gainz verloren!

Fijne week weer jullie allemaal, en deel deze post met al je vrienden die dit ook moeten weten!

 

Justine&Tim

www.jtpersonalfit.com

vragen? info@jtpersonalfit.com

06-20327968