De voordelen van krachttraining

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Wist je dat…… krachttraining je niet alleen fysiek maar ook mentaal een sterker mens maakt?

Behalve dat krachttraining gewoon heerlijk is om te doen (vind ik tenminste) heb je er ook heel wat voordelen aan. Bekijk ze hieronder

  1. Calorieën verbranden. Als jij aan krachttraining doet verbrand je dus ook de calorieën. Nu moet dit niet jouw uitgangspunt zijn, want een energietekort hanteer je door voeding, maar de beweging daarbij is natuurlijk ook goed meegenomen. 
    Fitter. Je gaat je in een vrij korte tijd al veel fitter voelen. Je maakt betere keuzes en je zit gewoon lekkerder in je vel.
  2. Zelfvertrouwen. Ook geef het je zelfvertrouwen een boost. Doordat je ook aan jouw houding werkt sta je al meer rechtop, maar ook als je de kilo’s afvalt of het doel behaald wat je voor ogen hebt, dan zit je gewoon lekkerder in je vel.
  3. Mentaal sterker. Je zult merken dat ook op je werk en in je privé leven je anders en ‘beter’ met tegenslagen om kunt gaan. Het is een proces waar je in zit en dat heeft niet alleen met jouw doel op dat moment in de sportschool te maken maar ook de zaken eromheen. 
  4. Strakker lichaam. Krachttraining is onder vrouwen een stuk minder populair dan onder mannen. Veel vrouwen hebben nog een verkeerd beeld bij krachttraining. Ze zijn bang om een “hulk” te worden, maar wees gerust dat gaat echt niet gebeuren. Vrouwen hebben minder testosteron in hun lichaam dan mannen. Wil je een strakker lichaam krijgen? Dan is krachttraining echt een must. Je hoeft echt geen uren aan cardio te spenderen om een mooier gevormd lichaam te krijgen. Voor strakkere billen, benen of armen moet je toch aan de krachttraining beginnen.
  5. Je kunt beter weerstand bieden tegen het eten. Het is dus ook wetenschappelijk bewezen dat wanneer je hebt gesport, je makkelijker nee kunt zeggen tegen voeding en minder eetbuien hebt. Ik praat niet zozeer over gezond en ongezond voedsel, want balans daarin is erg belangrijk. Je mag alles eten, zolang je 80% zo voedzaam mogelijk eet, de overige 20% is dat waardoor jij het vol kunt houden en jouw doelen kunt behalen, uiteraard is daarin wel de energiebalans leidend. 

 

Conclusie

Dat krachttraining niet alleen maar voor de mannen is, en je er een strakker lichaam van krijgt weten we nu onderhand wel. Maar behalve dat jij fysiek er sterker van wordt, zijn er ook zoveel meer voordelen aan verbonden. Je gaat je al snel fitter voelen, je zit lekkerder in je vel, je zelfvertrouwen krijgt een boost en je kunt makkelijker nee zeggen tegen bepaald eten. Ook is het echt voor alle leeftijden. Juist als je ouder wordt, is het belangrijk om aan krachtraining te doen. Wel raad ik je aan als je nog niet hebt gesport om een personal trainer te nemen zodat die jou optimaal kan begeleiden bij de oefeningen. 

Wil jij nou graag aan de slag met een Personal trainer? Ik sta klaar om jou te helpen op weg naar de fitste versie van jezelf! 

Plan nu een vrijblijvende intake in via:
info@justpersonalfit.com
Justine +316-20327968