Doelen behalen zonder dieet!

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

We weten allemaal dat wanneer je honger hebt (trek), het heel erg moeilijk is om voor de minder voedzame producten te kiezen, denk aan donuts,koekjes,snoep,chips,etc……

We zitten nu gewoon in 2018 en dit is een wereld waarin op elke hoek van de straat wel eten te vinden is, je kent het wel als je weleens op een dieet heb gezeten. Ineens zie je overal op de reclames tussen gtst door de nieuwe hamburger extra sappig van de burgerking of de nieuwe smaak van ben&jerry voorbij komen. De voedingsindustrie maakt het ons daar niet gemakkelijker op, vooral niet als je een doel hebt. Bij Just Personal Fit werk ik sowieso niet met een dieet, maar met een mindset en een lifestyle die bij jou past en die jij voor heel je leven zelf kunt toepassen. Afvallen kan iedereen, het eraf houden is een ander ding. Door mijn eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om je hieraan te houden en je hebt er betere, maar ook mindere momenten tussen zitten..is dat slecht? nee! Juist dat zijn de leermomenten die je naar jouw uiteindelijke doel gaan brengen. Hieronder 5 stappen die je zullen helpen om jouw doel te behalen zonder een dieet te volgen.

STAP 1 / schrijf je doelen op

Schrijf voor jezelf op wat jouw uiteindelijke doel is, bijvoorbeeld ik wil over 3 maanden 8 kg zijn afgevallen en een strakker lichaam d.m.v. krachttraining, omdat ik dan op vakantie ga en mij weer fijn in bikini wil voelen. MAAR wat misschien nog veel belangrijker is zijn de wekelijkse doelen die je gaat maken voor jezelf of met een personal trainer samen. Die kleine doelen houden het goed vol te houden en zorgen ervoor dat je gefocust blijft de gehele periode.

STAP 2 / caloriebehoefte

Als je mijn andere blogs al hebt gelezen zou je nu naar de volgende stap kunnen gaan, want ik praat hier altijd over. Bepaal jouw energiebehoefte voor jezelf. Houd een aantal dagen je voeding bij in de food app en kijk hoeveel je op een dag binnenkrijgt. Ben je stabiel gebleven in gewicht de laatste tijd en je hebt als doel gewicht verliezen, weet je dus dat je minder calorieën moet innemen om gewicht te gaan verliezen, lees ook even deze blog hierover.

STAP 3/ voedzaam en minder voedzaam

Als jij op een dag 1500 kcal mag binnenkrijgen kan dat weinig zijn als je voor calorierijke producten kiest. Als jij een broodje gezond (snap ook nog steeds niet waarom ze hem zo hebben genoemd) neemt voor de lunch of een bord gevuld met groenten en kip of een omelet met groenten zal je door de groenten en de eiwitten veel meer voldaan zijn dan het broodje. Let daarom altijd op dat je lekker veel groenten per dag binnenkrijgt 1 omdat het weinig calorieën bevat en 2 omdat het erg goed vult (en honger willen we echt niet hebben) en altijd een bron van eiwitten daarbij neemt(kip,kwark,eieren,vis,vlees,peulvruchten)

STAP 4/ overeten

Schrijf ook voor jezelf op van welke producten je weet dat je ze overeet. Neem als voorbeeld gekookte aardappelen of je maakt er frietjes van in de oven met zout en kruiden eroverheen. Van welke zal je meer eten, nou ik weet het antwoord al….(of je moet gekookte aardappelen intens lekkerder vinden dan frietjes maar oke) schrijf dus in de linkerkolom producten die je normaal eet, en in de rechterkolom producten waarvan je al snel meer eet dan bij je doel past. Wil je gewicht verliezen, ga je naar de linkerkolom, moet je aankomen, dan kies je producten uit de rechterkolom.

STAP 5/ 80/20 regel

Hier heb ik ook het ook al vaak over gehad, maar is ook een erg belangrijke om te weten. Jouw lichaam denk niet in producten, dus die weet echt niet of jij een aan eiwitreep zit of een mars. (ja het ene product is voedzamer voor je lichaam dan het ander) maar ga dus niet allerlei producten uitsluiten omdat die niet goed voor je zouden zijn( terwijl die af en toe gewoon lekker zijn en je daar behoefte aan hebt) daarom zeg ik altijd tegen mijn klanten….. 80% kies je voedzame producten zoals groenten,eiwitten en zo veel mogelijk onbewerkt, de overige 20% neem je waar je nu echt zin in hebt. Zoals het stukje taart die je van je collega hebt gehad of een wijntje als je bij vrienden aan het eten bent. Zo houd je het een stuk leuker voor jezelf en is het ook veel makkelijker vol te houden dan alles streng te doen want nee dat houd je echt niet vol.

LAST BUT NOT LEAST, KIJK NAAR JEZELF, JIJ BENT PRACHTIG, VERGELIJK JEZELF NOOIT MET EEN ANDER.

Je opent je instagram en hoppa, de ene fitchick na de ander (met sixpack, grote ronde billen en weet ik veel wat allemaal) en dan hoor ik vaak, ja net als…. wil ik worden. Ik heb het zelf ook gehad hoor, daarom praat ik er makkelijk over. Daar moet je meteen mee stoppen. Het is mooi om te kijken naar anderen en daar je inspiratie uit te halen, maar ieder lichaam is anders, dus kijk naar jezelf. Wat wil jij bereiken als je in de spiegel kijkt, maak foto’s voor je progressie om de 4 weken zodat je uiteindelijk kan kijken na 3 of 6 maanden waar je vandaan bent gekomen. Dat is pas een motivatie voor jezelf!

Op naar de fitste versie van jezelf, ben jij er klaar voor? Heb jij na de vakantie en na deze tips toch hulp nodig van mij? Stuur me dan vrijblijvend een mailtje zodat we samen jouw doel kunnen realiseren.

Liefs, Justine
Personal trainer

Justine +316-20327968
info@justpersonalfit.com