Gooi die weegschaal het huis uit!

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

82d8e6794382892934dea6c7323dccd2

Hoe vaak ik wel niet hoor van klanten/vrienden/familie of ik mijzelf hierin herken; je bent hartstikke goed bezig met afvallen of sporten en je ziet in de spiegel dat je aan het veranderen bent, dus je wilt weten wat de weegschaal zegt. Ga je erop staan en ben je NIKS afgevallen/ BAALMOMENT. Vervolgens ben je chagrijnig of gefrustreerd en denkt dat gezonde eten helpt ook niks, dus we gaan weer verder in het oude patroon.

Gewicht zegt helemaal niks nada noppes! Gewicht hangt van zoooveel verschillende factoren af. Denk maar aan je maandelijkse periode, of je meer of minder hebt gedronken, s’ochtends of s’avonds, noem maar op. En natuurlijk het mentale dingetje wat nog het belangrijkste is.

Ik had een paar weken geleden 2 klanten en die baalde natuurlijke enorm dat ze niks waren afgevallen, maar toen wij de omtrek gingen meten waren ze allebei bij de buik 7 CM afgevallen! 7 HELE CENTIMETERS in 3 weken tijd! En gewicht was er niks af.

Tuurlijk waren ze daarna hartstikke blij en gingen ze weer met volle moed er tegenaan ( terwijl de ene tegen de andere zei; ja als ik nu dus niet de omtrek wist en alleen van het gewicht was afgegaan, was ik uit frustratie naar de mac gereden!) Ik moest er natuurlijk wel erg om lachen, maar zo gaat het wel.

Dus wat je moet doen ;

 

  • voordat je start maakt altijd foto’s van jezelf. Van de voor, zij en achterkant. En maak deze foto’s na 4 weken weer. Je zult erg veel verschil zien aan je lichaam, terwijl er in gewicht niks af kan zijn. Je ziet jezelf tenslotte elke dag dus je kan niet realistisch kijken.
  • Niet wegen! Als je dan zo graag wel wilt wegen, doe dit dan met een weegschaal die ook je vetpercentage meet. Dit is veel betrouwbaarder want spieren wegen nu eenmaal zwaarder dan vet.
  • Meet ook 1 keer in de 4 weken de omtrek van je borst, buik, heupen, armen & benen. Zoals ik hierboven al vertel kan je in omtrek flink wat cm kwijt zijn terwijl dat aan je gewicht niet te zien is.

 

Kortom; de spiegel is je beste vriend. Kijk daar naar en probeer niet van dat ene getalletje uit te gaan, dit werkt demotiverend en kan verleidelijk zijn om weer terug te vallen in je oude patroon!