Hoe ga jij om met ‘saboteurs’ in je omgeving?

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

motivation

Hi fitties, allereest leuk dat jullie deze blog weer lezen! Vandaag wil ik het hebben over je sociale omgeving waar je je in bevindt.

Iedereen kent het wel, je bent net lekker bezig met je dieet of levensstijl aan te passen , je bent super goed op weg, maar toch ontkom je niet aan sociale gelegenheden. Je hebt een verjaardag, borrel of een etentje van het werk.

Jij wilt je natuurlijk houden aan je schema waar jij je op dat moment goed bij voelt, uitgestippeld wat je wel eet en maar 1 wijntje, niet te overdreven zodat je de volgende dag weer teleurgesteld ben. Maar dan…… daar komen ze, vast als je dit leest heb je dit ongetwijfeld meegemaakt.

-Ach, doe nu niet zo streng zeg! Je bent toch al afgevallen!? 1 wijntje kan toch wel! Je moet niet doorslaan hoor! Je wordt nu nog wel erg mager hoor (mager ook echt) Je moet ook nog genieten! –

YEP, dat is ronduit IRRITANT! ( sorry voor degene die dit doen bij mensen, niet beledigend bedoeld ).

Maar het is en blijft niet leuk voor degene die net zo goed bezig is. Ook al heb je je mening, en tuurlijk moet iemand genieten van iets, maar daar is diegene altijd nog zelf verantwoordelijk voor. Jij hoeft niet te beslissen wat een ander wel of niet moet doen. Wellicht ga je er in mee en voel je je de volgende dag niet lekker omdat je je hebt laten ‘overhalen’ en baal je weer van dat avondje. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Als iemand net zo goed bezig is, probeer ze dan juist te steunen! Het is juist knap dat iemand zich er zo voor inzet en een doel voor ogen heeft, veel mensen kunnen het niet opbrengen dus zeggen ze deze dingen omdat ze het zelf niet doen.

Dat mag he! Geen oordeel, maar probeer te respecteren van anderen dat ze nu met een doel bezig zijn en steun ze daarin. Precies hetzelfde als iemand veganistisch is, of een allergie heeft qua voeding, dan respecteer je dat toch ook.

Voor degene die dit meemaken een aantal tips, wellicht helpt het voor je:

  1. Probeer ze uit te leggen waarom jij dit graag wilt, benadruk dat jij je er beter door voelt door dit te doen en dat jij je er fijn bij voelt. Wellicht begrijpen ze het dan en als ze veranderingen zien willen ze ook nog eens weten hoe jij dat precies voor elkaar krijgt!
  2. Wanneer er mensen zijn die negatief blijven doen over je leefstijl, vraag je dan af hoe dit komt en of dit voor jou wel geschikt is in deze periode.
  3. Je kunt niet altijd iedereen tevreden stellen, want mensen hebben altijd wel een oordeel over je te vellen, maar probeer dit positief te zien en blijf altijd dicht bij je eigen standpunt!
  4. Ga met mensen om die hetzelfde doel hebben als jij. Dit helpt enorm! Je hebt dezelfde passie, laat je inspireren door anderen!

Hopelijk heeft dit jullie een beetje op weg geholpen! En het aller- aller belangrijkste..

Luister naar jezelf, doe wat werk voor jou, jij bent met een doel bezig, en jij bent de enige die dat kan veranderen, niet andere mensen!