Keuzes maken: de reep chocolade of toch maar het tijdschrift?

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Keuzes maken……

Keuzes keuze keuzes, overal en altijd in deze wereld moeten wij keuzes maken. Keuzes al heel vroeg over welke opleiding je wilt gaan doen, wat je later wilt gaan worden, maar ook keuzes in voeding.

Vroeger was er gewoon niet zo heel veel. Doordat wij eigenlijk zo ‘verwend’ zijn geworden met de voedingsindustrie en op elke hoek van de straat aan voedsel kunnen komen, wordt het er natuurlijk niet makkelijker op.  Constant de verleiding krijgen, elke reclame op tv tussen gtst gaat over de nieuwe hamburgers van de mac donalds of die heerlijke magnum ijsjes. Dat is natuurlijk exact wat ze willen.

Ze denken echt OVERAL over na, van hoe de textuur is voor ons als consument. Het is inmiddels ook bewezen dat overal waar zout op zit het extra lekker smaakt en je er meer van gaat eten. Kijk maar naar de frietjes van de mac donalds met onwijs veel zout, of dat je moeder de gekookte aardappelen klaarmaak,t welke pak je meer? Zo is het met alle voedingsmiddelen, daar speelt de markt heel goed op in. Voor ons dus extra lastig om daar wat mee te doen, als jij op weg bent naar de beste versie van jezelf.

Staar jezelf vooral niet blind op de weegschaal

Ik hoor dus vaak van klanten dat ze balen als ze de ‘verkeerde’ keuze hebben gemaakt en zich daardoor schuldig gaan voelen(ook voor mijzelf is dit aardig herkenbaar). God balen dat ik op dat sociaal uitje toch weer extra heb gegeten, kon mijzelf niet inhouden, volgende dag ga je op de weegschaal en hop,  1 kg erbij. Nu om meteen even alles duidelijk te maken, dat is vocht mensen! Je komt niet 1 kg vet aan in 1 avond. Gewicht zegt eigenlijk helemaal niks, behalve het getalletje wat jij ziet op de weegschaal. Kijk daarom altijd naar je lichaam, maak foto’s om de 4 weken, meet jezelf met een meetlint, staar je niet blindt op die weegschaal, word je alleen maar ongelukkig van en het is nietszeggend! Kortom, heb je een ‘mindere’ dag gehad, herpak jezelf de volgende dag weer!

Afgelopen week had ik weer de wekelijkse training met een klant die altijd super haar best doet maar die wel altijd alles goed wilt doen. Ik probeer altijd klanten bij te brengen dat het juist goed om het vallen en opstaan, daar word je sterker van. Je hebt 1 groot doel voor ogen, maar juist die kleine doelen helpen je naar jouw uiteindelijke doel, nooit vergeten! Maar na 8 weken nu begeleiding bij mij te hebben gehad zegt ze ineens: ik had zo’n verschrikkelijke shitweek achter de rug, alles ging fout. Hartstikke drukke baan met 2 kleine kindjes, periode van de maand er weer bij (voor een vrouw is dat gewoon echt geen pretje) en ze had de balen er flink in. Voorheen was ze op de bank geploft met een reep chocolade of een zak chips, en tuurlijk spookt het door je hoofd heen ( want gewoontes zijn er nu eenmaal en dat heeft tijd nodig om dat te doorbreken) maar toch doorpakken en in plaats van die chocolade heeft ze gekozen om een tijdschrift te gaan lezen waar ze op dat moment inspiratie en voldoening uithaalt!

Ik vind dit soort dingen juist zo leuk om te horen. Om toch die gewoontes aan de kant te zetten en te kiezen voor hetgene waar jij graag voor wilt werken. Is het makkelijk? Nee zeker niet, is het de moeite waard? Zeker wel! Het leukste van mijn vak is jullie een levensstijl aan te passen op een manier die jij ook vol kunt houden, maar waar jij je ook fijn bij voelt. Je zult tenslotte het heel je leven nog met jezelf moeten doen, dus maak er wat van. Excuses hebben we genoeg. Nu gaan we aan de slag, samen!

Wil jij graag hulp krijgen om de beste versie van jezelf te worden?
Stuur dan vrijblijvend een mail naar: info@justpersonalfit.com of
bel: Justine +316-20327968

Personal trainer Justine (2014-2017)