Stop met excuses maken, nu ga jij jouw doelen WEL behalen!

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Ja maar wat jij kan, kan ik echt niet.

Ik heb een gezin , een drukke baan, ik heb geen tijd en ga zo maar door. Dit horen wij echt elke dag, en ik snap het ook. Het leven waar we nu in verkeren is heel erg druk op het werk en privé, maar 95% van de maatschappij hebben ook een druk leven, een gezin, misschien weer andere problemen, en sommige mensen kiezen dus wel voor een levensstijl waarin ze 3 x in de week sporten, gezonde maaltijden maken en zo hun doelen behalen. Ik heb ook niet gezegd dat het makkelijk is, maar jij wilt toch die verandering ? Jij wilt dat ene doel behalen, en dat ga je niet behalen door allerlei smoezen te verzinnen. Dan wil je het schijnbaar niet graag genoeg.

Is het moeilijk ? Af en toe zeker wel ja, als het allemaal zo eenvoudig zou zijn dan was iedereen happy met zijn of haar lichaam. Maar kwestie is om er eens goed bij na te denken, wat je nu echt wilt. Je hebt een prachtig mooi lichaam waar je toch goed voor wilt zorgen? En dat doe je met voedzaam eten (en af en toe wat minder voedzaam.

Belangrijk is dat het eerst een kwestie is van DOEN! wat je misschien tot nu toe hebt gedaan heeft niet geholpen , kijk naar die voorgaande poging. Hoe kwam dit ? Wees bewust van het gedrag wat je vertoont. Maak doelen, korte en lange termijn doelen. Zoek een personal trainer en coach die je hierbij kan helpen. Maak een plan van aanpak. Jij wilt bijvoorbeeld 10 kg afvallen, welke dingen moet je juist wel doen en welke niet? En gaat het een keer niet zoals je wilt en val je terug in je oude gewoonte? So be it. Het is gebeurd, niet constant terugkijken naar het verleden, maar kijk naar de toekomst. Alleen daardoor gaat het je nu wel lukken; accepteren en doorgaan.

Daarnaast zijn de 2 belangrijkste worden die wij voor onszelf gebruiken maar ook voor alle klanten en dat zijn : consistentie en balans.

Consistentie is de sleutel tot succes. Voeding is nu eenmaal het belangrijkste gedeelte, 80% om precies te zijn. De energiebalans is en blijft leidend, er komt energie in door eten, er gaat energie uit door onder andere je dagelijkse beweging. Als je weet wat je energiebehoefte is, ga je dit elke dag tracken door middel van een app of een schema wat je krijgt. Maar dit betekent niet alleen doordeweeks, ook de weekenden. Als jij doordeweeks je goed aan je schema houdt maar in het weekend denkt fuck it yolo, nu heb ik wel eten verdiend hoor, betekent het 1 dat wat je doordeweeks doet niet voor je vol te houden is dat je in het weekend gaat compenseren , en nummer 2 alles hebt verpest wat je doordeweeks hebt gedaan. Erg zonde dus, daarom consistentie op nummer 1! Als jij consistent je Food app blijft invullen en elke dag 30 Min. beweegt of naar de gym gaat, ga jij resultaat behalen. Er is geen quick fix of wondermiddel ( was het maar zo’n feest).

Balans. Balans in alles ! Je mag wel een wijntje drinken, of lekker uiteten gaan, dat stukje taart eten ( lees stukJE) haha als het maar in balans in. Houd er rekening mee als je s’avonds uiteten gaat door overdag je eiwitten hoog te houden en vooral veel volume te eten door groenten, magere vlees/vis te eten zodat je kcal over houdt. Heb je het toch een beetje te bont gemaakt die dag, houd je er de volgende dag wat extra rekening mee. Je moet uiteindelijk iets doen wat jij zelf volhoudt, een streng koolhydraat dieet of een detox houd je dus niet je hele leven vol, daarom komen mensen snel weer aan na een dieet. Eet volgens de 80/20 regel. 80% voedzaam, de overige 20% mag dan iets zijn waar jij op dat moment zin in hebt.

Conclusie

Conclusie van dit verhaal is om eerst even voor jezelf te gaan bepalen hoe graag jij iets wilt, en als je dan echt iets wilt, hoe ga jij het aanpakken? Pak een boekje erbij, schrijf jouw lange termijn doelen op, maar ook vooral de korte termijn doelen. En schrijf ook op hoe je ervoor gaat zorgen dat je het doel gaat behalen, maak dus ook realistische doelen. Daarnaast is het fijn om daar een coach of personal trainer bij te hebben. Waar je wekelijks op kunt terugvallen, die stok achter de deur die je nodig hebt op dat moment. Maar dit kan natuurlijk ook een vriend of vriendin/collega etc. zijn. Als je dat hebt gedaan, ga je actie ondernemen, nieuwe gewoontes aanleren, een nieuwe lifestyle creëren die jij makkelijk je hele leven kunt volhouden. Zie een terugval niet als falen, want die gaat er komen, zie het als een leermoment voor de volgende keer. Houd je progressie bij door middel van om de 4 weken te meten met een meetlint, foto’s te maken, te wegen, wat jij zelf maar wilt, en kijk hier elke keer naar terug. En dan als laatste onze 2 kernwoorden, houdt consistentie en balans. Consistentie in je voeding bijhouden, in je 3 x sportmomenten in de week te hebben, door niet na elke tegenslag op te geven. Maar houdt ook balans in je leven. Je hoeft jezelf niet op te gaan sluiten omdat je niet meer buiten de deur wilt eten, maar als je dan een keer uiteten gaat of op vakantie, hoef je ook weer niet te denken YOLO, nu ga ik eens lekker los met eten en drinken. Leef volgens de 80/20 regel, 80% voedzame producten die jouw lichaam voeden, de overige 20% mag dan iets zijn waardoor jij je dieet vol kan houden, mits het in je caloriebehoefte past, anders ga je nog geen resultaten boeken. En moet je dan heel je leven dat bij gaan houden? Nee, maar creëer die gewoonte, je bent nooit heel het jaar precies hetzelfde, hoeft ook niet. Maar als je de basis hebt, kan je daar altijd op terugvallen. You can do it, en als ik het kan, kan jij het ook!