Tips voor de zomer / JT Personal Fit

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Tips van JT Personal Fit

 

Neem zo onbewerkt mogelijke producten

wat wij hiermee bedoelen, is dat je producten moet nemen die zo onbewerkt mogelijk zijn. Je hebt een kipfilet, maar je hebt ook kipfilet met zo’n lekker krokant jasje erover, of die helemaal gemarineerd zijn. Allemaal erg lekker, maar wel veel meer kcal en overige poespas die je eigenlijk niet nodig hebt. Neem dus zo onbewerkt mogelijk, je kunt het uiteraard zelf thuis kruiden naar eigen smaak.

Neem geen producten die je overeet, over wat?

Wat heel goed helpt is dat als je wilt afslanken, je bewust bent van welke producten je meer eet dan dat eigenlijk goed voor je is. Laten we als voorbeeld een mandarijn en een sinaasappel nemen, of zoete aardappel frietjes en zoete aardappel gekookt. Van een sinaasappel en gekookte aardappel eet je maar 1 stuk, of aardappelen de hoeveelheid die op je bord ligt. Terwijl van de frietjes en mandarijnen je al heel snel door blijft eten. Als je wilt afvallen, schrijf je voor jezelf op in de linker kolom welke producten je niet door eet, en rechts welke wel makkelijk voor jou zijn om door te eten. Wil jij gewicht verliezen, blijf je dus weg van de producten uit de rechterkolom.

Doel voor ogen houden en consistentie

deze hebben wij al vaak gezegd maar blijven wij ook altijd herhalen. Want consistentie is nu eenmaal de sleutel tot succes. Je lichaam is een mooi project waar je aan werkt, wat er in jaren is gebeurd kan er niet in een aantal weken weer vanaf. Blijf dus altijd jouw lange termijn, maar zekere de korte termijn doelen voor ogen houden.

Wees niet te streng

wees niet te streng voor jezelf, want producten die je uit gaat sluiten, krijg je alleen maar meer zin in. Probeer te denken aan de energiebalans. 1 koekje is niet erg, een heel pak wel. als het dan toch gebeurd, dan is het zo. Heb je ervan genoten, ja? Prima, morgen weer een nieuwe dag, maar zorg dan wel dat je jezelf herpakt!

Eet uit fysieke, niet uit emotionele doeleinden

eten en emotie hangt heel vaak met elkaar samen. Negatieve emoties kan zoals verdrietig zijn of een baaldag hebben, grijp je naar zoetigheid of chips. Maar vooral de sociale en gezellige dingen hangt samen met eten. Ach, doe nu niet zo ongezellig, vandaag is het lekker weer, of vandaag is het weekend, of het is bijna weekend (op maandag) yeah right. Wie houd nu wie voor de gek? Denk dus de volgende keer voordat je iets in je mond stop, of het is omdat je echt moet eten, voedingsstoffen binnekrijgen, of is het toch meer om te eten uit verveling of omdat er een bepaalde emotie aan vast zit? Probeer dit voor jezelf eens te monitoren.

Bewegen, bewegen, en nog eens bewegen

Wij raden altijd onze klanten aan minimaal 2 tot 3 x in de week krachttraining te doen. Op de dagen dat je niet sport, probeer dan echt 30 minuten beweging te halen op een dag. Ga lekker wandelen met de hond (of als je die niet hebt leen je hem in de buurt van iemand) ga fietsen, skeeleren, etc. Frisse lucht is tenslotte hartstikke goed voor je. Het helpt voor mij persoonlijk om na het avondeten te lopen, omdat ik dan altijd zin heb in iets zoets. Heb ik EN mijn stappen gehaald EN ik heb geen reep Tony’s op.

Geniet van het proces, achteraf ben je jezelf meer dan dankbaar!

Hopelijk hebben jullie weer wat aan onze tips gehad. Het belangrijkste is uiteindelijk dat jij moet doen waar jij gelukkig van wordt en waar jij je goed bij voelt. Heb jij een doel voor ogen, wacht niet te lang en ga er gewoon voor! Geniet vooral van het hele proces, en stel elke week weer een doel. Of dat nu is met een kledingstuk wat je uiteindelijk weer aan wilt, of dat je spiermassa is toegenomen, of gewoon weg dat je je fitter wil voelen.

Heb jij hier hulp bij nodig? Wij van JT Personal fit zijn hier expert in en hebben al met heel veel mensen samengewerkt naar hun doelen. Ben je benieuwd? Kijk dan even naar onze Recensies

Wil jij graag een intake inplannen bij Club Pellikaan Goirle met Tim of Justine, of wil jij personal training aan huis? Stuur ons dan vrijblijvend een mail naar info@jtpersonalfit.comof laat op de website jouw gegevens achter, en wij nemen z.s.m. contact op!

 

Morgen wens je dat je vandaag was begonnen….