Tips voor op vakantie!

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

We kennen het allemaal wel, maandenlang hebben we naar een doel toe gewerkt om in shape om het strand te paraderen, totdat je daar bent en alles wat je tegenkomt naar binnen schuift. Oeps dat is jammer, en als je nu niet oplet ben je zo 5 kg zwaarder als je terugkomt. Dat is erg zonde, want het kan erg snel gaan. Uiteraard is dit ook veel vocht en niet meteen vet, maar toch. Hieronder een aantal tips die goed zullen helpen en waardoor jij niet te veel zult aankomen.

TIP 1 | Denk in eerste instantie aan eiwitten

Zorg ervoor dat je elke maaltijd die je nuttigt ten eerste genoeg eiwitten inzitten.  Eiwitten dragen bij aan een verzadigend gevoel, maar heb je ook nodig om je lichaam te herstellen en voor de opbouw van lichaamscellen.

TIP 2 | Denk niet aan alles of niets – mindset

Wat je vooral niet moet doen is als je iets hebt genuttigd wat minder voedzaam is, denken in; ach, nu ben ik toch al fout bezig, dan maakt de rest ook niet meer uit. Nee niet doen! Denk aan de totale caloriebehoefte. Jouw lichaam weet niet of jij nu een eiwitreep of een mars opeet. Probeer dus niet de alles of niets mentaliteit te hebben, maar maak keuzes, de 80-20 regel.

TIP 3 | Blijf bewegen

Blijven bewegen, ook al heb je geen gym op vakantie in de buurt, ga wandelen, zwemmen of ga fietsen. Zorg ervoor dat je lekker in beweging blijft, dan kan je tenminste zonder enig schuldgevoel je ijsje eten.

TIP 4 | Verlaag je koolhydraat inname

Weet jij al dat je s ‘avonds alcohol gaat drinken en die hamburger en toetje niet kan laten staan? Zorg er dan overdag voor dat je je koolhydraten zo laag mogelijk houdt. Dan heb je s ‘avonds wat meer ‘over’ en kun je zo de schade goed beperken.

TIP 5 | Alcohol

Als je alcohol gaat drinken, probeer dan de cocktails zo veel mogelijk te laten staan, of neem ze met de light variant. Neem liever wijn in plaats van bier. Uiteindelijk is van alcohol wodka nog het minste calorieën, en daar pak je sowieso niet te veel van want dan lig je al snel onder de tafel.

 

Drankje kilocalorieën
Bier, alcoholarm en -vrij (250 ml) 55
Bier, oud bruin (250 ml) 90
Bessenjenever (35 ml) 65
Droge witte wijn (100 ml) 67
Rosé (100 ml) 71
Port (35 ml) 80
Rode wijn (100 ml) 82
Bier, pils (250 ml) 110
Likeur, bijvoorbeeld Passoa (35 ml) 85
Whisky (35 ml) 85
Rum (35 ml) 80
Zoete witte wijn (100 ml 96
Advocaat (50 ml) 119
Vieux (35 ml) 70
Breezer (flesje) 180

Conclusie

Geniet van je vakantie, dat is 1 ding wat zeker is. Maar ga niet denken in YOLO, Fuck it ik ga helemaal los. Dat is namelijk zonde van al dat harde werk. Probeer vooral aan je eiwitinname te denken, aan de 80/20 regel, blijf lekker bewegen en als je s’ avonds alcohol gaat drinken, zorg dan dat je overdag je koolhydraatinname wat verlaagt, zodat je wat over hebt. Met deze tips gaat het zeker lukken om te genieten zonder al te veel schade aan te richten wat er daarna allemaal weer af moet.

ENJOY

 

 

 

 

 

 

.