-Transformation Thursday-

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

transformation jus

Zo fitties, hierbij een bijzondere blog en waar ik eigenlijk ook best wel moeite mee heb om deze foto te laten zien. Deze heb ik nog nooit eerder laten zien en de mensen die deze foto zien ( zelfs Tim) herkende mij niet.

Maar ik denk dat heel veel mensen het wel interessant vinden om te lezen hoe ik tot zover ben gekomen en op de rechterfoto, hoe ik ineens zo fit ben geworden. (Ineens is trouwens niet helemaal waar, de lifestyle komt met vallen en opstaan, en is niet in 1 week gekomen). Dat is juist het belangrijkste van alles, je kunt niet ineens omslaan in een andere lifestyle, dat gaat met stappen, soms met hele kleine stapjes, maar dat zijn de belangrijkste!

Oke, de foto links: dat was ik in 2014, nu 3 jaar geleden. Ik deed niks aan sport, hield van wijntjes en lekker eten ( nu nog steeds hoor) en het kwam er natuurlijk niet in 1 keer aan, dat gaat met de tijd. Een tijd waarin ik geen baan had, niet echt helemaal wist wat ik wilde en mij absoluut niet lekker in mijn vel voelde.

Tuurlijk was ik niet echt blij met mijn lichaam, maar had er ook niet de motivatie voor om te gaan sporten want zoals de meeste toen nog wel wisten, ik zei altijd : ik HAAT sporten!

transformation

 

 Wanneer is de knop omgegaan?

De knop is omgegaan eigenlijk bij deze foto. Ik was op vakantie in Knokke en op het strand merkte ik gewoon dat ik mijn jurkje niet uit wilde doen (35 graden in augustus maar goed). Ik vond mijn lichaam vreselijk en ik wilde nooit in de spiegel kijken. Daar is precies het punt gekomen waarbij ik dacht ; hier MOET iets gebeuren! Ik ben teruggekomen van vakantie en heb meteen een personal trainer genomen. Ik was er klaar mee! Ik wilde fit zijn, zo jong, zo veel nog te doen, ik wilde mijzelf weer mooi voelen en vooral lekker in mijn vel zitten.

En dat is zeker gelukt! Met bloed, zweet en tranen maaaar het is mij gelukt! Ik merkte ook wel dat vooral de voeding nogal een puntje was, want 80 % is voeding en 20 % is beweging. Het besef is bij mij met de jaren gekomen en tuurlijk is het vallen en opstaan en heb je wel eens een cheatweek in plaats van een cheatday, maar OKE, dit hoort allemaal bij het proces!

Het belangrijkste wat ik heb geleerd is jezelf waarderen en altijd terug kijken naar waar je vandaan komt! Ook al is er geen kg vanaf, kijk dan naar foto’s van vroeger of in de spiegel, waardeer jezelf! Wij zijn altijd bezig met sport en voeding, en dat kan ook negatief zijn omdat je in deze sport jezelf eigenlijk nooit goed genoeg vindt, je wilt meer! Maar daarom is het juist ZO belangrijk om naar de progressie te kijken en dan vooral ook de kleine dingetjes. BE PROUD!

Ook heb ik natuurlijk een enorme steun aan mijn lover, mijn bestie, maatje en coach Tim! Hij zorgt er altijd voor dat ik mij weer goed voel en dat ik er weer vol voor ga! Tim is zelf ook ALTIJD bezig met zijn voeding en training, en daarom ben ik ook onwijs trots op hem! Wij samen zijn een sterk team! Op naar nog vol meer uitdaging……..

 

Wil jij jezelf ook fit voelen? Of heb je vragen of voeding/training, stuur gewoon een mailtje naar jtpersonalfit@gmail.com