Broccolisoep met Slankie

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Na een week wintersport wat heerlijk was, heb ik ook best veel te eten gekregen in het hotel waar wij verbleven. Het was mega lekker, maar na 1 week een 5 gangen diner met schnitzels en chocolade fondue (daar ben ik wel meer dan 1 keer langsgeweest) is het voor mij nu de hoogste tijd om weer in het regime te gaan ( heb ik ook echt zin in) want ja mensen, de zomer komt er alweer bijna aan! Nieuwe doelen stellen dus, vanaf nu ga ik weer steeds ietsje lager in kcal zodat ik weer kan flaneren op het strand.

Dit broccolisoepje heb ik een hele tijd geleden een keer gemaakt, en vandaag op Tweede Paasdag dacht ik; in plaats van de chocolade eitjes en de brunch, ga ik een lekkere broccolisoep maken. Hij is erg vullend, boordevol vitaminen, en ook nog eens mega snel klaar. Wie gaat hem uitproberen? Tag mij #justpersonalfit op Instagram en maak kans op een gratis personal training sessie!

Macro’s voor 1 kom ( zonder de gerookte zalm)

Kcal-> 125

Koolhydraten -> 5 gram koolhydraten

Eiwitten -> 15 gram

Vet -> 4 gram

Wat heb je nodig (2 personen)

500 gram gekookte broccoli
100 gram Slankie
30+ smeerkaas
Water
Een blender

Bereidingswijze

Kook de broccoli gaar. Doe de gekookte broccoli in een blender met de Slankie erbij. Voeg wat water toe (ik heb het kookvocht gebruikt van de broccoli). Ik heb er niet teveel water bij gedaan omdat ik dan de structuur wat lekkerder vindt. Doe er wat peper en zout en paprikapoeder bij. Mix alles in de blender, en voila! Jouw heerlijke broccolisoepje is klaar, makkelijk toch? Ik heb er als topping nog 25 gram gerookte zalm bij gedaan, maar dit hoeft niet. Dit is absoluut een blijvertje, eet smakelijk!