5 redenen om met een Personal Trainer aan de slag te gaan

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

1. Stok achter de deur

Wat ik zelf heb gemerkt en wat ik ook altijd tegen mijn klanten zal zeggen, is dat als ze dit alleen hadden moeten doen dat ze dat 1 maand/ misschien 2 maanden vol houden maar daarna zelf de discipline niet meer hebben om te blijven sporten. Met een personal trainer heb je elke week 1 x een afspraak die vast staat, dus je kunt er bijna niet onderuit! Je sport op een vast moment in de week, wat ook in je systeem zit, maar je MOET wel omdat je een afspraak met iemand hebt gemaakt. NO EXCUSES

2. Mental coaching

Behalve dat je alleen training krijgt, krijg je ook Mental coaching. Mental coaching zie ik als het belangrijkste wat er is! Als die knop bovenin niet om is, kan je trainen wat je wilt, maar ga je geen resultaat boeken. Ik help de klant erbij dat ze leren begrijpen waarom je iets wel/of juist niet doet en wat het doet met je lichaam. Verder ben ik altijd te bereiken via whats app, dus mocht je er even helemaal doorheen zitten en alles wilt eten wat veel kcal bevat, app of bel mij en je krijgt een peptalk zodat je toch de schade wat hebt kunnen beperken qua het eten dan.. haha.

3. Juiste technieken

Ook een erg belangrijk punt, de juiste techniek van de oefeningen aanleren. Als je zelf zonder personal trainer traint is het heel erg moeilijk om te weten hoe je een oefening juist moet uitvoeren. Met een personal trainer krijg je alles meteen goed aangeleerd zodat het in je systeem zit dat ook als je zonder personal trainer sport je altijd de juiste techniek kan toepassen! ‘Techniek is het belangrijkste, niet het gewicht’ , zeg ik altijd!

4. Voedingsadvies en de 80/20 regel

Als je de andere blogs gelezen hebt, weet je nu wel dat voeding een erg belangrijke rol speelt in jouw doelen te behalen. 80% is voeding, 20% is bewegen. Als je met een personal trainer sport dan krijg je behalve de trainingen en mental coaching ook een op jouw aangepast voedingsschema met de daarbij behorende adviezen. Zo weet je altijd zeker dat je als je dat volgt dat het werkt en dat je niet zomaar iets doet. Verder geef ik ook altijd aan dat je volgens de 80/20 regel kunt leven. 80 procent neem je gezonde voedzame producten, 20 procent minder voedzaam zoals een lekker koekje , wijntje, donut, chocolade, hamburger en ik kan nog wel even doorgaan.. haha. Het is belangrijk om te weten dat als je balans houdt in je voeding dat je ook gewicht zult verliezen en niet alleen maar als je kip,rijst en broccoli eet.

5. Lifestyle verandering

Ten slotte ook een van de aller- aller belangrijkste is dat je het moet gaan zien als een levensstijl die je je hele leven vol kunt houden, en niet als een dieet. Ik doe niet aan diëten en klanten voelen dat ook niet als een dieet. Je levensstijl aanpassen zodat je je doelen zult behalen, wil niet zeggen dat je nooit meer uiteten mag of maar alle sociale gelegenheden moet vermijden. Je mag alles, als je er maar balans in zoekt! Ga je lekker uiteten s ‘avonds, let je overdag wat meer op en eet je meer eiwitten en minder koolhydraten zodat je s ‘avonds dat lekkere toetje kunt eten, en de volgende dag ook nog eens zijn afgevallen bijvoorbeeld. Balance is the key!

Heb jij nog vragen of iets wat jij graag wilt terug zien in mijn blog? Laat het weten in de reactie en ik ga ermee aan de slag!


One day, or day ONE?

Justine +316-20327968
info@justpersonalfit.com