Cheatweek instead of a cheat day?

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

donuts-1

Zo fitties , dat was me even een heel andere week . Na maanden lang op een schema te hebben geleefd en besloten om de wedstrijd uit te stellen . Ben ik heel het weekend losgegaan met eten , en dat heb ik geweten en mijn buik ook !

Je gaat jezelf iets ‘gunnen’ omdat je dat erg lang niet hebt gedaan . Normaal op een cheat day ga je uiteten of ik koos meestal voor hamburgers . Maar ja nu we die wedstrijd uitstellen had ik niet echt een doel meer voor ogen , en we weten natuurlijk allemaal dat we die wel hebben . De zomer komt eraan en we hebben zo hard gewerkt wat we altijd doen en nog steeds doen ( ik train nog steeds elke dag en die cardio op nuchtere maag niet elke dag deze week, maar vanaf maandag ga ik die weer inplannen want dat vond ik uiteindelijk hartstikke chill !

Maar even terug naar jezelf iets gunnen. Dat heb ik nu dus . Het is allemaal mentaal , wat die hersenen met je doen is erg vreemd , maar ook logisch. Mijn lichaam snakt alleen maar naar suikers deze week . En dan niet een koekje hier en daar , nee dozen oreo’s en chocolade gaan er doorheen , en pindakaas en de white chocolate crunchy pasta van body & fit , whoops! ( die is mega lekker mocht je je zelf wel kunnen beheersen om hem af en toe te gebruiken , aanrader ) !

Fitness isn’t a seasonable hobby , fitness is a lifestyle

Eerst was het alleen het weekend waarin ik zei ja nu mag het wel een keer hoor ( goed praten voor jezelf , maar wel met super erge opgezette buik en buikpijn de dag doormoeten maar ach , het is goed voor mijn mindset toch? En vandaag is het donderdag en heb tot nu toe elke dag nog een sugar craving gehad.

Dan ga ik de volgende ochtend ( want ja dan komt de spijt van het eten ) cardio’en
om te denken ja dit zal wel goed zijn . Dan te bedenken dat ik zelf personal trainer ben en altijd tegen mijn klanten zeg : 70 % is voeding , 30 % is beweging . Dus wil je van die buik af? Ga goed op je voeding letten , en niet denken ik ga uren in de sportschool spenderen want dan lukt het wel , nee helaas . Als dat zo was had ik mijn perfecte lichaam allang haha!  En dan dat ik nu eigenlijk hetzelfde doe , is ook best grappig . Maar het komt wel weer terug , die mindset! Ik ga er persoonlijk voor zorgen.

Ja en nu ?

In een week lang kun je zo je vetpercentage een paar procent om hoog eten , en vooral met de hoeveelheden die ik naar binnen werk . Ik ben altijd zo consequent met dit soort dingen en had nog nooit de koekjes op mijn werk gezien , nu weet ik wel waar ze liggen , ze moesten zelfs bij besteld worden haha , oeps !
Is het zonde wat ik nu doe ? Ja dat ook . Maar ik heb het gevoel dat het schijnbaar eventjes nodig is . En ik weet heel goed dat je niet constant aan jezelf moet toegeven , maar ik
weet dat ik die draad weer oppak en dat ik dan maandenlang weer streng voor mezelf kan zijn ( wat ook moet hoor ) , je werkt immers zo hard voor je lichaam en gooi je al die suikers zo in een uurtje naar binnen ; balen balen balen ! Maar het is nu even zo , dat fysieke zit er en mentaal ook omdat ik ook weet dat dit eigenlijk niet goed is , maar we gaan vanaf maandag gewoon weer heel clean eten en volgens schema ( brengt ook weer rust in mijn hoofd ) . En we gaan werken naar een lager vetpercentage voor de zomer . Ik zit nu op ( dat zal nu niet meer zijn haha ) 19,5 %. Ik denk dat het een mooi streven is dat ik zo naar de 16 % heb in de zomer ! JUST DO IT!