Jouw lichaam denkt niet in producten, maar in calorieën

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Je hebt de hele dag hard gewerkt, s’avonds plof je op de bank om Netflix te kijken. Je hebt eigenlijk heel erg trek in m&m’s maar dat is ‘niet goed’, dus pak je de walnoten. Want alles wat gezond is, kan je veel van nemen. Toch?

NIKS is beter. Probeer niet te denken aan dat sommige producten ‘slecht’ zijn voor je lichaam, alleen minder voedzaam. Walnoten zijn voedzamer dan m&m’s. Maar als jij echt een keer zin hebt in m&m’s moet je dat doen. Afhankelijk van welk doel jij hebt natuurlijk, maar probeer daar eens bij stil te staan. Voeding is er om je cellen in je lichaam te voeden, niet om constant een angst te hebben dat je een kilo bent aangekomen de volgende dag.

Consistentie is de sleutel tot succes. Het hangt dus ook niet af van 1 eetmoment, of 1 dag. Neem jij de andere 6 dagen bewuste keuzes en zit jij onder je calorie behoefte als jij wilt afslanken, dan maakt die ene dag dat jij een donut en chocolade neemt ook niet uit. Probeer hier bewust mee bezig te zijn. Veel mensen gaan bijvoorbeeld op een cheatday helemaal los (waaronder ik eerst ook) en eten zich misselijk en gaan dus een slechte associatie met die voeding hebben. Nergens voor nodig.

Jouw lichaam weet niet of je nu een mars eet of een eiwitreep, je lichaam denkt dus niet in producten, maar in calorieën. Je hoeft je dus niet strak elke dag vast te houden aan de kip,rijst en broccoli. Zolang jouw calorieën kloppen en je macro’s ook, kun jij gewoon andere producten nemen waar jij dan wel zin in hebt. Zo laat je je dieet ook wat meer los en is het velen malen makkelijker vol te houden. Onderzoek heeft ook uitgewezen dat als jij jezelf restricties oplegt qua voedingsmiddelen, dat de kans van falen vele malen groter is dan dat jij gewoon ‘alles’ mag dus dan wel voedingsmiddelen nuttigt die in jouw calorie behoefte passen.

Daarom werk ik ( Just Personal Fit) ook via een app, waarbij jij jouw eigen trainingen en voeding kan inzien en invoeren. Zo word je wel erg bewust van de levensstijl die je hebt, en kun je er zodanig op inspelen dat het alleen maar beter kan worden, zonder meteen alles maar te skippen. Dat kan iedereen wel, snel afvallen, maar het volhouden is een tweede. Op naar de beste versie van jezelf, zowel fysiek als mentaal.

De zomer is er sneller dan je denkt, wil jij er nu ECHT voor gaan, maar weet je niet hoe?

Stuur mij vrijblijvend een bericht naar:
info@justpersonalfit.com of bel: Justine +316-20327968
en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op!

Samen trainen met je vriend/vriendin/collega als extra steun ? Of liever niet naar de sportschool maar aan huis training? Het is allemaal mogelijk…..