Last van eetbuien? Probeer dan deze tips eens

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Waar komen die eetbuien toch vandaan? De een heeft er nooit last van, maar de ander wel en dat is geen pretje. Hieronder een aantal tips die mogelijk voor jou wel kunnen helpen:

1.Probeer niet TE streng te zijn

Als je te streng bent als je op een dieet zit, zie je vaak dat mensen alles gaan ontwijken en als ze dan eenmaal de kans krijgen om iets te eten, dat ze dan helemaal losgaan. Probeer daarom niet te streng te zijn en geniet gewoon af en toe van een lekker taartje.

2.Portiecontrole

Wie kent het fenomeen 1 stukje chocolade en legt het terug in de kast, maar vervolgens loop ie toch weer terug naar de kast, voor je het weet is de reep op, oeps! Probeer hier bewust van te zijn en blijf je doel voor ogen houden. Lukt het nog niet ? Haal het dan even niet in huis, als het er niet is, kan je het ook niet opeten.

3. Ik mag het wel, maar ik WIL het niet

Dit is een belangrijke waar je zelf veel invloed op hebt. Als jij jouw mindset al veranderd door bij een bepaald product te zien tegen je zelf zeggen, ik mag dit taartje wel eten, maar wil ik het zelf wel? Helpt dit mij bij mijn doelen of werkt het juist tegen? Deze afwegingen maken zijn erg handig om toe te passen.

4. Zoek afleiding

Stel; je maandelijkse periode komt er weer aan, en dan grijp jij altijd naar de chocolade. Je weet dit van jezelf, probeer daarvoor al afleiding te gaan zoeken. Geef niet toe aan dat stemmetje maar loop een blokje om of ga lekker sporten. Daarna voel jij je goed omdat je dat gevoel hebt overwonnen.

5.Kleine doelen stellen helpt

Als laatste tip is het goed om ten eerste altijd doelen te stellen. Wat wil jij bereiken, in hoeveel tijd? Je hebt altijd een groot doel, maar die kleine doelen zijn net zo belangrijk, misschien nog wel belangrijker, die brengen jou uiteindelijk naar jouw grote doel. Het helpt dan ook om per week op te schrijven of te bespreken met jouw coach welk doel je voor ogen hebt voor de komende 7 dagen, zodat als er iets op jouw pad komt wat minder bij jouw doel past, dat je jezelf daar tegen kan weren. Ik zou zeggen, probeer het eens voor jezelf…..

Conclusie

Een dieet houd je niet voor heel je leven vol, mindful eten wel! Het is daarom ook belangrijk om producten niet goed of slecht te benoemen. Uiteindelijk draait het om de balans die jij kunt vinden in voeding, en de mindset die jij hebt tegenover eten. Continu kleine doelen stellen kan heel goed helpen om jouw uiteindelijke doel te behalen.