TIPS om niet teveel aan te komen tijdens de feestdagen

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Kerst is weer aangebroken en deze altijd zo gezellig tijd brengt ook heeeeel lekker en meestal best veel eten met zich mee, allemaal super natuurlijk maar als jij een doel voor ogen hebt kan dat soms aardig lastig zijn! Lees hieronder tips die je goed kunnen helpen om de kerst door te komen zonder overal maar nee tegen te zeggen. Wij begeleiden onze klanten onder de 80/20 regel. 80% haal je uit voedzame producten en de 20% uit de mindere voedzame producten. Denk aan; chocoladeeeeeeeeeeeeeee, of wat dan ook haha! Kortom; jouw helpen met een lifestyle die jij je hele leven kunt volhouden.

 

1. Sociaal

We kennen het vast wel allemaal de welbekende woorden; ach doe nu toch gewoon gezellig mee, of ach; dat ene toetje gaat je niet dik maken! Probeer daarom bij jezelf te blijven en van te voren uit te leggen waarom jij dat gene wel laat liggen en dat je het fijn vindt als andere dat zullen accepteren. Vaak vinden ze het alleen maar fijn als jij van te voren vertelt dat je wat ‘gezondere’ keuzes wilt maken, dan doen ze daar zelf ook aan mee.

2. Eet om fysieke, niet om emotionele doeleinden

Probeer naar je lichaam te luisteren, en dan bedoel ik je maag. Eet op gevoel van je maag, heel vaak eten we door en als gevolg daarvan buikpijn. Probeer dit voor te zijn en kauw goed op je eten en eet niet te snel.

3. Kauwgom

Ben jij een echte proever en vind je ook dat je alles moet proeven tijdens het koken? Laat iemand anders een keer proeven en neem zelf tijdens het koken kauwgom in je mond. Als jij kauwgom eet tijdens het koken is de drempel hoger om wat in je mond te stoppen, en het smaakt sowieso minder lekker. Probeer het maar eens, dan zal je verstelt staan hoe vaak je toch even wat aan het proeven bent.

4. Niet teveel in huis halen

Dit is een hele simpele, probeer bewuste keuzes te maken voor je de boodschappen in huis gaat halen en schrijf van te voren op wat je wilt gaan halen. Zorg ook dat je niet met trek naar de supermarkt gaat, anders zit jij alleen maar te kwijlen bij de chips&snoep gang. Eet van te voren iets zodat je sterk door de appie kan lopen en gericht met je lijstje de producten gaat halen.

5. geniet ervan maar met mate, 80/20 regel

Deze heb ik bovenaan ook al besproken. Dit blijft gewoon een gouden standaard als je ervoor wilt zorgen dat je niet zult aankomen met de kerst. Neem 1 gerecht die wat minder voedzaam is, en de andere 80% haal je uit voedzame producten.

 

Conclusie

Geniet er lekker van, maar met mate. Het leven is toch ook veel te leuk om je oneindig druk te maken over eten. Zorg dat je balans vindt tussen trek hebben of gewoon zin om te eten. Als je deze blog nu hebt gelezen, probeer daar zelf over na te denken als je wat gaat eten. Eet ik nu om fysieke doeleinden, dus omdat mijn maag knort en ik voel dat mijn lichaam voeding nodig heeft, of eet ik maar mee omdat iedereen aan het eten is en omdat het allemaal zo lekker,leuk en gezellig is? In een wereld waarin wij nu leven kan je op elke hoek van de straat heerlijk eten vinden,maar dat wil niet zeggen dat je al die kansen moet pakken. Wees bewust van je zelf en hoe je met de voeding omgaat. En ga eens eten volgens de 80/20 regel. Daarnaast blijf gewoon lekker bewegen tijdens de feestdagen, de sportscholen zijn gewoon lekker open en op eerste kerstdag kun je buiten een grote wandeling gaan maken.

 

Geniet lekker met de kerst, en JT Personal Fit wenst jullie allemaal hele fijne feestdagen en op een FIT 2018!