Voeding tips voor op vakantie

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Tip 1: Zelfde ritme houden

Waar het bij veel mensen mis gaat als ze op vakantie zijn is dat ze een ander ritme aan gaan nemen dan thuis. Probeer gewoon je maaltijden ongeveer hetzelfde te houden en te blijven sporten. Tuurlijk ga je lekker uiteten, maar je kan altijd nog zelf kiezen wat je neemt.

Tip 2: Boek een appartement

Ik boek zelf bijna altijd een appartement i.p.v. een hotel. Je kunt zelf boodschappen doen en dus zelf bepalen wat je eet.

Tip 3: Blijf in beweging

Het liefste natuurlijk gewoon je krachttraining in een sportschool doen, maar als daar de mogelijkheid niet voor is kun je ook een home workout doen, of gewoon een flinke wandeling langs de boulevard maken.

Tip 4: Alcohol met mate en liever wijn dan cocktails

Diegene die mij kennen weten ook dat ik zeker van een wijntje houdt, dus ik zal nooit zeggen dat je alcohol helemaal moet laten. De ene heeft het er voor over ( die eten liever calorieën dan drinken) maar als we dan toch bezig zijn zit er wel een hoop verschil in. Een cocktail kan al makkelijk 200 kcal bevatten terwijl een glas wijn er 75 bevat. Wil je mixdrankjes nemen, neem die dan met light frisdrank. Zo kun je toch nog genieten van je drankjes, maar wel keuzes daarin (proberen) te maken.

Tip 5: Niet denken in fuck it yolo, maar consistentie en balans zorgen voor jouw uiteindelijke resultaat.

Wie kent het niet, je gaat op vakantie en hebt er hard voor gewerkt, en je voelt je helemaal ontspannen. Cocktails in overvloed, tapas, lekker buiten de deur eten, afsluiten met een lekker ijsje etc etc… leuk allemaal en kan ook wel een keer, maar vaak krijg je dan de alles of niets mindset. En dat is nou net niet de bedoeling, want als je dat 14 dagen zou doen, heb je een hele hoop hard werk voor niks gedaan. Einde vakantie ben je misschien 3 kg zwaarder en dan baal je als een stekker. Nu zegt dat gewicht niet veel natuurlijk, maar vetpercentage wel. Consistent in je voeding zijn en bewegen dragen bij aan jouw resultaten. Je mag alles, als je maar balans daarin hebt en er ook nog van geniet, (niet alles naar binnen proppen dus).

Conclusie

Blijf zoveel mogelijk in het ritme van thuis, qua slaap, voeding en training. Drink genoeg water en kies voor eiwitrijke maaltijden. Geen YOLO mindset, maar balans erin vinden. En als laatste, GENIETEN!