Wat eet ik op een dag?

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

Veel mensen vragen altijd wat ik eet, en dat is eigenlijk heel erg verschillend. Toen ik in eerste instantie mee zou doen aan een wedstrijd ( wat uiteindelijk niet is doorgegaan, dat verhaal staat ook op de blog) at ik altijd hetzelfde. S’ochtends havermout, smiddags en savonds kip rijst en broccoli, voor het slapen kwark en tussendoor rijstwafels. Ja daar word je droog van, maar of dit gezond voor je is, is een ander verhaal. Ook daar zijn natuurlijk verschillende meningen over en wat voor de een werkt, werkt juist niet voor de ander, maar ik werd er na een jaar niet meer zo blij van.

Ik had niet echt meer een hele goede verhouding met voeding en ik ging van kip rijst en groenten naar oreo’s, hamburgers, tony’s en donuts. En ik kan je vertellen, dan gaat een lichaam best snel veranderen. Ik kwam er na een aantal weken achter dat dit ook niet echt was wat ik voor ogen had en ook hier niet echt gelukkig van werd. Uiteindelijk waar ik nu ben, ben ik tevreden en is het vol te houden, maar ook genieten. In principe eet ik alles alleen blijf ik binnen mijn kcal behoefte. ik let wel op mijn eiwit inname dat die goed hoog is maar eigenlijk is dat ook het enige wat belangrijk is (hangt af van welk doel natuurlijk).

Onze klanten leren wij ook precies zo. Afvallen kan bijna iedereen wel, het volhouden is een tweede. Bewust worden van wat je eet, door middel van de app, maar wel met producten die jij lekker vindt en waarmee het goed vol te houden is. Ga je s’avonds naar een feestje en ga je een wijntje(s) drinken, dan let je overdag wat op met je koolhydraten, simple as that. Niet en en, maar keuzes maken.

Hieronder dus een schema van een doordeweeks dag maar dit scheelt dus echt per dag. (variatie in je voeding is gewoon echt nodig)

Schema Justine

Ontbijt- Havermout met eiwitten

 

Tussendoor- banaan

 

Lunch- Omelet met bladspinazie en volkoren crackers

 

Tussendoor- 2 rijstwafels met cottage cheese en tomaten.

 

Avondeten- kipfilet met zoete aardappelfrietjes en broccoli

 

Voor het slapen gaan- Magere Franse kwark (voor het herstel)

 

Lunch en avondeten scheelt meestal erg, omdat als ik aan het werk ben ook wel eens gewoon ergens ga lunchen of in het weekend uiteten ga, maar ik kies meestal wel bewust (soms neem ik gewoon de hamburger hoor) maar dit is dus ongeveer mijn dagschema. Nu is ieder lichaam ook anders dus het is ook niet dat je roekeloos een schema moet overnemen, integendeel. Wij kijken altijd persoonlijk naar de klant en gaan berekenen wat de energiebehoefte is, aan de hand daarvan weten we dan hoeveel kcal iemand moet hebben. Wil je aankomen ga je boven je energiebehoefte zitten, en afvallen eronder. Maar je kunt met wat kleine aanpassingen ook al een heel eind komen.

Kortom, wil jij graag jou doelen behalen? Net wat strakker worden, je fitter voelen, of misschien in spiermassa aankomen? Neem met ons vrijblijvend contact op voor een intake.