Weer TERUG en EINDELIJK balans gevonden!

Personal training Voeding Gedrag mindset Just Personal Fit App

jus10

Lieve fitties,

Excuses voor het lang niet posten op de blog, maar er is het een en ander gebeurd de afgelopen maanden. De vorige keer had ik al het een en ander beschreven over wat jullie wel weten dat we de wedstrijd niet gingen doen en dat was nog niet zo makkelijk. Wel erg blij met de keuze want anders was ik denk ik nog verder van huis geweest ( de kilo’s dan haha).

In 3 weken kwam ik 8 kg aan, WHAAAAT? Ja echt, volle 8 kg. Ik heb mijzelf volledig laten gaan, en als ik zeg volledig dan is dat ook echt ernstig. We waren natuurlijk al een jaar bezig om elke dag maar weer onze kip, rijst & groenten te eten en ons elke dag volledig aan ons schema te houden. Het moment dat we hadden besloten om even een break te nemen, nam ik dat ook erg serieus. Ik vond dat ik het VERDIENDE om mezelf te laten gaan met eten, en dat is een beetje mis gegaan. Uiteindelijk werd ik nog ongelukkiger met mijn lichaam omdat dat natuurlijk wel erg zichtbaar was. Mensen zagen dat ik was aangekomen en als personal trainer ben je een voorbeeld voor anderen ( zo zie ik het) en kun je het eigenlijk niet maken om jezelf ZO te laten gaan. Maar he, ik ben ook maar eens mens toch! En dan maar niet over de maandelijkse perikelen te spreken waar je dan allemaal nog MEER behoefte aan hebt, kilo’s chocolade zijn er doorheen gegaan.

MAAR NU, ik moest iets met mezelf gaan doen want dit kon niet meer, ik voelde me niet fijn erbij, en ik moest gaan leren beseffen dat jezelf belonen niet alleen met eten te maken heeft en al helemaal niet dat je gelukkiger wordt als je een pak oreo’s naar binnen werkt, het werkt juist tegen!

Ik herpakte mezelf weer na een maand ongeveer (dacht ik), en ging doordeweeks weer streng volgens schema eten, maar zodra het weekend naderde ging ik weer los. Wat ik doordeweeks eraf haalde, kwam het weekend er weer dubbel en dwars bij. En je raadt het al, werd ik nog ongelukkiger en constant voelde ik alsof ik faalde! HIER MOEST IETS GEBEUREN!!!!

Ik weet niet precies waar het besef kwam, maar dat komt natuurlijk met de weken. We zijn op vakantie geweest en daar ging ik natuurlijk in bikini, en ik voelde mij niet prettig. Al die maanden (jaren) kon ik makkelijk in bikini en nu had ik dat in 3 weken eigenlijk verpest. Daar baalde ik van en begon ook op vakantie al weer op voeding te letten, de eerste week niet, maar de laatste week wel. Ik heb geleerd dat wat ik in mijn vorige blog ook zei dat balans alles is, maar wat als ik die balans niet kon vinden? Bij mij was het ALLES of NIKS. Of erg gezond eten, of mezelf vol vreten. DIT ging niet meer.

Uiteindelijk komt altijd alles weer goed! Nu een week terug van vakantie en ik voel mij kiplekker. Ik eet gezond, ik sport lekker en doe er nu cardio bij, en het voelt GOED! Mijn grootste struikelblok waren de weekenden, het weekend is voorbij en raad eens? We zijn uiteten geweest, voorheen ging ik dan al de hele dag los omdat ik dacht, ach we gaan uiteten vanavond, dan kan dit en dat er wel weer bij! Nee dat hoeft helemaal NIET! Als jij je overdag netjes aan je voeding houdt kun je s’avonds gewoon lekker uiteten gaan en een wijntje nemen. Voorheen waren het de hamburgers en pasta’s die ik nam. Nu nam ik gewoon lekker mosselen. En het voelde gewoon GOED!

De behoefte aan suikers is er niet meer, het misselijk eten van alles en nog wat heb ik niet meer, en ik geniet weer van mijn gezonde maaltijden en om mij daaraan te houden, consistentie hebben en weer genieten van het sporten en het werken aan mijn droomlichaam! Let niet op wat anderen tegen je zeggen, of concurreren met anderen, maar neem JEZELF als doel! Als je wil, dan kan je het!

En wat erg goed werkt voor mij, zijn juist de korte termijn doelen stellen, werken naar een doel toe, hou je daar aan vast, geloof in jezelf en je bent er al bijna!

Tot de volgende blog fitties, dat gaat over mijn gluten intolerantie ( ja die is er ook nog bijgekomen) fijne zondag en geniet van het lekkere weer !